Fonden

Jacob går direkte fra uddannelse til fast job

Jacob er en af 33 elever, der netop har afsluttet den 2-årige Flexuddannelse, som Glad Fonden gennemfører i samarbejde med København, Aarhus og Esbjerg Kommuner og en række virksomheder.

På billedet ses Jacob i midten.

Som flere andre af hans holdkammerater har Jacob fået fast arbejde og fortsætter i Salling Group som butiksassistent.

I Aarhus har alle de Flexelever, der skal videre i beskæftigelse efter afsluttet lageruddannelse eller detailuddannelse fået et job, som de fortsætter i umiddelbart efter afsluttet eksamen. De unge, der er uddannet inden for køkkener og grøn service i Københavns Lufthavn, har desværre måttet se gode jobmuligheder forsvinde grundet Corona-nedlukningen i foråret. Med den igangværende åbning af samfundet og virksomhederne er forventningen, at langt de fleste unge kan komme videre i job i efteråret 2020.

Til december afslutter yderligere 8 elever inden for køkken og detail i Esbjerg. I alt dimitterer således 41 elever i 2020 – og tilsvarende i juni 2021.

Flexuddannelsen har på landsplan indtil videre samarbejdet med i alt 69 virksomheder – heraf 15 virksomheder, som har stillet sig til rådighed som uddannelsesvirksomheder. Derudover har 54 praktikvirksomheder stillet sig til rådighed for individuelle praktikker for eleverne i den afsluttende del af uddannelsesforløbet.

Jeg har været med til mange forskellige indsatser for unge på kanten af arbejdsmarkedet,” siger Morten Nyholm fra Føtex i Husum, “men aldrig noget, der har fungeret så godt som Flexuddannelsen, hvor et hold unge indgår i vores praksis med en faglærer og vejleder.

Læse mere om Jacobs oplevelser her.

Vil du vide mere om Flexuddannelsen?

Flexuddannelsen

Vi bruger cookies – så er det sagt. Tyg dig igennem vores cookiepolitik her