Fonden

Virksomheder viser stor opbakning til Flexuddannelsen

Når elever fra Flexuddannelsen er i praktik hos virksomheder, er det ofte en succeshistorie. Eleverne oplever, at de får ansvar, selvtillid og arbejdsglæde og virksomhederne er meget tilfredse med elevernes indsats. Læs Astrids, Lucas' og Joachims historier her.

Astrid stiller med begejstring, julekugler, gran og nisser frem i have- og plantecentret Plantorama, Tilst. Hendes engagement og lysten til at samarbejde gør indtryk i hendes praktikvirksomhed.

“Vi har i Plantorama virkelig oplevet en elev, der bare gerne vil arbejde. Astrid møder for eksempel op 30 min før for at komme roligt og godt i gang med dagen,” siger Mads Lemming Møller, som er salgs- og serviceleder i Plantorma Tilst.

For Astrid har praktikopholdet givet selvtillid og lyst til at møde nye mennesker.

“Jeg har tidligere haft rigtig svært ved at lære nye mennesker at kende, men jeg har på Flexuddannelsen og i min praktik i Plantorama lært, at det kan jeg sagtens, og at det faktisk er lidt sjovt,” fortæller hun.

145 virksomheder har indtil nu stillet sig til rådighed i forsøgsuddannelsen. 20 som uddannelsesvirksomheder og 125 som praktikvirksomheder, hvor eleverne i kortere perioder i sidste del af uddannelsen er ude at stå på egne ben.

Nu håber Mads Lemming Møller, at endnu flere elever fra Flexuddannelsen finder vej til have- og plantecentret, når de efter et år på et hold med andre elever, skal ud i en individuel praktik i en ny virksomhed.

“Jeg synes, det er et rigtig godt projekt, og hvor kunne det være fedt med vores eget hold i Plantorama en dag”, siger han.

Lucas viser engagement og gåpåmod
I Meny i Østjylland befinder Lucas sig godt. Han har fået et indblik i, hvordan det er at være købmand og i, hvordan man driver en butik. Dagligdagen i butikken har stået på mange forskellige arbejdsopgaver, og det har været med til at udvikle ham.

“Min praktik i Meny har givet mig selvtilliden til at turde at gøre mere af mig selv og til at tage mere ansvar,” fortæller Lucas.

Den ansvarsfølelse mærker hans praktiksted, hvor de er meget tilfredse med hans indsats, og hvor de oplever, at han er gået til opgaverne med gåpåmod og nysgerrighed.

“Lucas er flere gange kommet til en leder med forslag til oplæg. Det er fedt at opleve en elev med drive og engagement,” fortæller en medarbejder i Meny i Østjylland.

Joachim har fået sit eget ansvarsområde
Joachims hold bliver uddannet i Kvickly i Sundby i København, men her på andet år, har han været i en individuel uddannelsespraktik i Jysk, og det betyder, at han får mulighed for at prøve at bruge det, han har lært, i en ny virksomhed med nye kolleger.

Joachim har fået sit eget ansvarsområde, hvor han dagligt fylder op, sørger for at der er skilte på varerne, gør rent og trimmer. Butikschefen har lavet en seddel med diverse opgaver, så både Joachim og de ansatte ved, hvad han skal lave. Nederst på sedlen står der også, at Joachim skal huske at holde pause. Det kan Joachim nemlig glemme, og så er det dejligt at både han, og de ansatte bliver husket på det.

Her samler vi ikke på data, men på glade historier