Fonden

Bæredygtigt design

For andet år i træk har Glad Design samarbejdet med UNIQLO og drysset julemagi over deres Furoshiki - et klassisk japansk tørklæde, som modebrandet bruger til at pakke deres kunders julegaver ind.

Glad Design i Uniqlo Store

Vores to unikke designs er i UNIQLO-butikkerne i både Danmark, Sverige og Frankrig, og tørklæderne er blevet revet væk i butikkerne – så hurtigt at produktionen ikke kan følge med.

Lige efter vores hjerte sætter verdensmålene aftryk i hele processen. En Furoshiki kan bruges igen og igen til alt fra gaveindpakning til taske – i modsætning til miljøbelastende gavepapir. Furoshikierne er også lokalt og bæredygtigt produceret af tekstilprint-firmaet Scanhtp og systuen Sylab. De sætter derfor minimalt aftryk på miljøet. Og sidst men ikke mindst er UNIQLO med til at understøtte den sociale bæredygtighed, når de køber designløsninger fra Glad.

Som succesfuldt internationalt brand er UNIQLO en vigtig stemme i modeverden, og derfor betyder det rigtig meget for os, at de har modet til at samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed som os og tage os med over grænserne til Paris, modens mekka.

Vi håber, det baner vejen for endnu flere bæredygtige samarbejder på den internationale scene.

Bag de flotte designs står tre af vores illustratorer: Cathrine Vadstrup, Daniel Poulsen og Lasse Rasmussen.

Download
Udstilling i Uniqlo Store
Udstilling i UNIQLO Store
Download
Illustratorerne bag designet for Uniqlo
Illustratorerne bag designet
Download
Indpakkede gaver i Uniqlo Store
Indpakkede gaver i UNIQLO Store

Læs mere om inspirationen bag designet for UNIQLO, og se, hvem vi ellers samarbejder med.
Glad Design

Her samler vi ikke på data, men på glade historier