Fonden

Samarbejde om job

I Glad har vi et stort netværk og samarbejder med andre virksomheder og organisationen om at skabe rummelige arbejdspladser, hvor der er plads til kollegaer, der arbejder på forskellige vilkår.

Vi oplever en voksende interesse fra private virksomheder til at købe socialt på markedsvilkår og – med Glad som underleverandør på fx serviceydelser eller catering – bidrage til et mere rummeligt arbejdsmarked.

Vi samarbejder også med virksomheder i udviklingsprojekter.

Forsøg med erhvervsrettet uddannelse
Siden 2018 har vi samarbejdet med flere kommuner og mere end 40 virksomheder om udvikling og afprøvning af en toårig, erhvervsrettet forsøgsuddannelse, Flexuddannelsen. Undervisningen er virksomhedsforlagt og er funderet på et tæt samarbejde med virksomheder inden for køkken, detail, lager, grøn service samt pleje- og omsorgssektoren.

Mere end 100 unge har pt. gennemført uddannelsen og af dem har 80 procent fået et fleksjob.

Der er fortsat uddannelseshold i gang, så flere vil få glæde af uddannelsen. Men uddannelsen er endnu ikke gjort permanent og landsdækkende. Det arbejder vi hårdt på, så endnu flere unge med kognitive handicap kan uddannes til en fremtid på arbejdsmarkedet.

Ung mand med kokkeforklæde står i kantine
Statsminister Mette Frederiksen og direktør i Glad Fonden, Mikkel Holmbäck på rundvisning i Glad Zoo
Indpakkede gaver i Uniqlo Store

Vil du vide mere om, hvad vi kan gøre for dig?

Du eller din sagsbehandler er meget velkommen til at ringe eller skrive til os. Så kan vi sammen finde den rette vej mod arbejde for dig.

Kontakt HR

Her samler vi ikke på data, men på glade historier